December kan wel een beetje McDonald's gebruiken

01.12.2022

Vandaag gaat de eerste teaser van de nieuwe campagne van McDonald's live. December is de maand van familiediners en kerstborrels: heel gezellig, maar soms voelt een familiebezoek ook wel als een politieverhoor, of een luxe diner als een etiquette-examen. Deze herkenbare situaties staan centraal in de campagne 'December kan wel een beetje McDonald's gebruiken'. In deze hectische tijd kun je namelijk soms best toe zijn aan McDonald's - waar je lekker ontspannen jezelf kan zijn. Niet alleen in McDonald's restaurants ontsnap je even aan de drukte, maar ook in de McDonald's App. In de virtuele wereld 'Getaway Island' zijn elke dag games, prijzen en muziek te vinden. Vandaag is in de App een voorproefje - een game - van Getaway Island te vinden. Op 6 december gaat Getaway Island volledig live en zijn ook de eerste TV commercials te zien. Daarna volgen verschillende uitingen en activatiesonline, op de radio, in buitenreclame en op social media. De campagne loopt tot 9 januari 2023.

Van etiquette-examen tot politieverhoor

Hoe gezellig al die familiediners en kerstborrels ook zijn, soms is het wel erg opgedirkt en stijf allemaal. De TV commercials tonen twee herkenbare situaties waarin december wel een beetje McDonald's kan gebruiken. Zo lijkt een diner met schoonouders in een luxe restaurant, soms net een etiquette-examen en voelen al die vragen van je tante tijdens het familiediner als een politieverhoor. De TV commercials laten zien hoe je bij McDonald's even ontsnapt aan alle verplichtingen en ontspannen kunt genieten.

McDonald's Getaway Island

Na een aantal jaar in december de McDonald's cadeaukalender en X-Masters te hebben gelanceerd, focust McDonald's zich met deze nieuwe decembercampagne meer op het creëren van een beleving voor bezoekers van de McDonald's App. In de App opent 'Getaway Island': een virtuele wereld met ondermeer games, muziek, deals en de McDonald's fanshop. Elke dag zijn er vanaf 06.00 uur 's morgens nieuwe games en prijzen in de App te vinden. Ook zal de McDonald's kersttrui - speciaal ontwikkeld voor deze campagne - in de eerste week te winnen zijn. Bekende artiesten - die later bekend gemaakt worden - geven een show in de 'concert hall' van Getaway Island. Één van deze artiesten maakte een nummer exclusief voor McDonald's, dat in december via de App gelanceerd wordt. Voor de 20.000 McDonald's medewerkers in Nederland heeft de App een eigen onderdeel, 'Crewtopia', met games en prijzen. 

Je verlaat McDonalds.nl

Selecteer een delivery partner om door te gaan
Kies één van onze bezorgpartners
Met McDelivery worden je favoriete McDonald's producten lekker bij jou thuis bezorgd.