McDonald’s Meatless 2.0: Nóg meer Meatless opties!

Meatleess

05.09.2023

Utrecht, 5 september 2023 – McDonald’s-liefhebbers opgelet! Vanaf dinsdag 5 september breidt McDonald’s haar Meatless-assortiment nóg verder uit. Met maar liefst 4 nieuwe Meatless producten: de McPlant Steakhouse, Veggie Nuggets, Meatless McKroket gemaakt van jackfruit en de Veggie Chicken Honey Mustard Salad, worden gasten uitgenodigd om te kiezen voor nieuwe en smaakvolle opties zónder vlees. McDonald’s hoopt hiermee routinematige keuzes van gasten te doorbreken.

Met de lancering van de nieuwe Meatless-producten wil McDonald’s inspelen op de behoefte van de gast en gasten meer variatie bieden. De missie? Gewoontes doorbreken en daarbij niet hoeven inleveren op die onmiskenbare McDonald's smaak. Zo wordt de wereld van eten nóg lekkerder en gevarieerder.

Door het assortiment te verruimen en aantrekkelijke deals aan te bieden, wordt de stap naar vernieuwing nog toegankelijker voor gasten. Met deze aanpak wil McDonald’s benadrukken dat er ruimte is om eens iets nieuws te proberen. Daarnaast heeft McDonald’s haar campagnebudgetten zo ingericht dat er meer aandacht is voor plantaardige producten en krijgen gasten op de menuborden altijd eerst kip en vegetarisch te zien, en daarna pas rundvlees.

Het nieuwe menu:

  • McPlant Steakhouse - Een tijdelijke variatie op de bekende McPlant™, een Meatless optie voor de liefhebbers van een sappige Steakhouse-smaak.
  • Veggie Nuggets - Nu permanent verkrijgbaar op het menu, ook in het Happy Meal.
  • Meatless McKroket - Een tijdelijke vervanging van de geliefde klassieker, waarbij de vertrouwde smaak behouden blijft. De receptuur van de vegatarische McKroket is verder ontwikkeld en verbeterd, met als belangrijkste verandering het gebruik van jackfruit in plaats van vegetarisch draadjesvlees.
  • Veggie Chicken Honey Mustard Salad - Een nieuwe, permanente frisse salade-optie met een honing-mosterd dressing en de smaak van kip maar dan volledig vegetarisch.

McDonald’s app

Heb je de McDonald’s app? Goed nieuws! Hier vind je de gehele campagneperiode leuke Meatless-deals:

  • McPlant Steakhouse voor €3,50 - Beschikbaar in de app gedurende de eerste 6 weken van de campagne.
  • Deals Kiezer - In de Deals Kiezer kun je iedere dinsdag kiezen tussen twee Meatless producten en jouw deal claimen. Winnen!

Meatless McKroket-event

Voorafgaand aan de nieuwe campagne organiseerde McDonald's een Meatless McKroket-event voor die-hard fans van de McKroket om de nieuwe receptuur te proeven. De vernieuwde McKroket heeft de kenmerkende McDonald's smaak en de fans kregen uitgebreid de tijd om hun mening te geven over het product. Achteraf kregen de deelnemers te horen dat ze genoten hadden van de Meatless McKroket. De verbluffende reacties zie je in deze video! Vanaf 5 september krijgt heel Nederland de kans om de tijdelijke Meatless McKroket te proeven.

Bestaande Meatless assortiment

Inmiddels biedt McDonald’s al geruime tijd een variatie aan Meatless kipproducten voor gasten die (een dagje) geen vlees willen eten. Met de Veggie (Spicy) McChicken, Veggie Homestyle Crispy Chicken Honey Mustard en de Veggie McWrap wordt er steeds meer variatie geboden. In samenwerking met Beyond Meat introduceerde McDonald’s in 2020 de McPlant™. Na een succesvolle tijdelijke introductie is de McPlant™ sinds 2022 permanent op het menu te vinden. 

Je verlaat McDonalds.nl

Selecteer een delivery partner om door te gaan
Kies één van onze bezorgpartners
Met McDelivery worden je favoriete McDonald's producten lekker bij jou thuis bezorgd.