Miljoenste Nederlander maakt gebruik van digitaal spaarprogramma McDonald’s

05-23-2022

Miljoenste Nederlander maakt gebruik van digitaal spaarprogramma McDonald’s

Nederland staat in de wereldtop met het aantal MyMcDonald’s Rewards fans  

Amsterdam, 23 mei 2022 – MyMcDonald’s Rewards, het digitale spaarprogramma van McDonald’s, is sinds de lancering afgelopen oktober  een ware hit onder Nederlanders. De miljoenste gebruiker is onlangs begonnen met het sparen van punten. In vergelijking met andere landen maken Nederlanders veelvuldig gebruik van de MyMcDonald’s Rewards, Nederland staat wereldwijd in de top van gebruikersdichtheid.

Met de introductie van MyMcDonald’s Rewards in oktober 2021 heeft McDonald's de eigen App nog persoonlijker en relevanter gemaakt voor haar gasten. Ruim 3,3 miljoen Nederlanders hebben de McDonald’s App op hun smartphone staan, van wie nu de één miljoenste fan gebruik maakt van het digitale spaarprogramma MyMcDonald’s Rewards. Opvallend is het verschil tussen de zuidelijke provincies en de rest van Nederland: gasten uit Zeeland, Noord-Brabant en Limburg sparen gemiddeld meer punten, terwijl in de andere provincies gasten sneller kiezen voor het verzilveren van een gratis product. De klassieke Cheeseburger (200 punten) is hierbij het populairst, die wordt het vaakst verzilverd in Nederland. 

Nederland behoort wereldwijd tot de koplopers met het relatieve aantal MyMcDonald’s Rewards gebruikers. Het spaarprogramma is een belangrijk onderdeel van de bredere digitale strategie van McDonald’s om haar gasten nog meer gemak en service te bieden via de eigen App. En dat omarmen de fans in Nederland: 500.000 Nederlanders gebruiken de McDonald’s App wekelijks en het aantal digitale bestellingen via de App is met 35 procent toegenomen. Dat komt ook door de toevoeging van de MyM Fanshop aan de McDonad’s App afgelopen februari. Gasten kunnen nu ook sparen voor toffe McDonald’s Merchandise, waarmee het programma ook non-food items ontsluit.

Rik Vandewall, Head of Digital van McDonald’s Nederland, is blij met de ontwikkeling van MyMcDonald’s Rewards in Nederland: “We wisten natuurlijk dat Nederland een echt spaarland is, maar dat zoveel Nederlanders onze digitale Good Times omarmd hebben, dat stemt ons wel heel erg trots. En dat we qua populariteit in de wereldtop staan, dat is ook echt heel bijzonder. Onze App is de motor van onze digitale innovatie, waarmee we steeds persoonlijker kunnen worden in aanbod, service, fun en value voor al onze gasten.”

Hoe MyMcDonald’s werkt

Het sparen van punten in de McDonald’s App is simpel: wie de digitale MyM QR-code in de App bij de kassa scant, ontvangt automatisch 10 punten voor elke bestede euro. Uniek voor Nederland is dat gasten een eigen spaardoel kunnen kiezen en zien in hoeverre hun McDonald’s favoriet al binnen bereik is. Wanneer je genoeg punten hebt gespaard kan je deze inzetten voor een gratis product. Wanneer dit in de App is bevestigd, krijg je een actieve Reward die je in het Restaurant of de McDrive kunt verzilveren. De McDonald’s App is beschikbaar in de App Store en Google Play Store voor toestellen met een Apple of Android besturingssysteem.

Je verlaat McDonalds.nl

Selecteer een delivery partner om door te gaan
Kies één van onze bezorgpartners
Met McDelivery worden je favoriete McDonald's producten lekker bij jou thuis bezorgd.